Menu

Nyheder Værker til salg Udstillinger Nyhedsmail Links Bag facaden Forlag5000


Forårsudstilling 2023

Hans Christian Rylander in memoriam

Store skulpturer

Små skulpturer

Café Biografens Kunstsalon


Ejler Madsen - ny kunstner i Galleriet


Foto: Peter Thomsen / Galleri5000

I det sene forår kører jeg ud til Ejler Madsen, som tager imod i sit atelier på Astrupvej i Odense. Mødet giver Ejler Madsen mulighed for at give mig et tilbageblik over et særdeles produktivt liv med livfuld billedhuggerkunst. Ejler er - som altid - nærværende, viril, engageret og veltalende uden stænk af flæbende nostalgi.

I Odenses bymiljøer skal man ikke gå langt før man, måske helt uden at vide det, støder på en af Ejler Madsens mange bronzeskulpturer, såvel uden- som indendørs. På det lille torv Skjolden, der forbinder Overgade og Nedergade, knejser 'Den standhaftige Tinsoldat', som med en enkelt afbrydelse har værnet om pladsen sammen med sine 14 medsoldater siden 1995. 'Ikaros' er majestætisk placeret foran indgangen til Odense Teater og indenfor finder man to bronzebuster af henholdsvis Homer og Shakespeare. På pladsen ved Klingenberg blev der i 2005 opstillet tretten hvilebænke, hver forsynet med et bronzerelief repræsenterende et af H.C. Andersens eventyr - og selv i udsmykningen af Dronningeværelset på Odense Rådhus har Ejler Madsen haft en finger med i spillet, idet han har stået for loftstukken udført i bronze. Og i Rosenbækkarréen følger fem vise mænd vandets stille rislen i døgndrift. Dertil 'Æblepigen' på Blangstedgård, 'Adam' på Kold College i Dalum, skulpturen 'Bevægelse over sten' på Hjalleseskolen. Bevæger vi os længere ud i det fynske landskab finder vi Ejler Madsens skulpturer så forskellige steder som Havrehedskolen i Morud, Nislevgård Efterskole ved Otterup, foran rådhuset i Ullerslev, på Sigfred Pedersens museum i Harndrup og ikke at forglemme Nordfyns Gymnasium, hvor bronzebuster af ældre og nutidige personligheder optræder som markante vejvisere til indgangen. Skulpturen 'Krop mod krop', som oprindeligt var opstillet på havnekajen i Middelfart har måttet se sig returneret til Odense, idet borgmesteren i Middelfart ikke ønskede, at Dronning Margrethe skulle kunne tage den i øjesyn under en byvandring i forbindelse med et sommertogt til provinsen. Skulpturen er nu placeret strunk og kraftfuldt foran Clausen Offset på Cikorievej. Senest har Sønderborg fået leveret en bronzeskulptur til havnefronten, som en parafrase over Christian d. II's runde bord på Sønderborg Slot. Trods sine gigtplagede fingre vil Ejler Madsen fortsætte sit utrættelige, kunstneriske arbejde indenfor billedhuggerkunsten i sin helt egen stil med den grove modellering af skulpturerne, der fremkalder et fortættet og kraftfuldt udtryk. For som han siger: Hvis jeg ikke laver skulpturer, vil jeg bare gå i vejen.

I efteråret 2009 udgives et digert værk om Ejler Madsens livsværk med samt de fleste af hans værker. Bogen udgives på Odense Bys Museers Forlag og er skrevet og redigeret af mag. art. Niels Thomassen - en flot gestus over et flot liv i den fynske kunstverden.

Ejler Madsen er oprindelig uddannet finmekaniker, men brød tidligt med sit borgerlige ophav og blev kunstner på heltid. Den klassiske uddannelse fik han hos billedhugger Henry Luchow-Nielsen.

Efter sin debut på Kunstnernes Forårsudstilling i 1973 har han gjort sig bemærket ved en lang række separat- og gruppeudstillinger og som værdifuldt medlem af kunstnergrupperne Den Flexible og Den Gyldne. Ved siden af sit arbejde som udøvende kunstner underviste han i en årrække elever på Det fynske Kunstakademi.

Læs mere om Ejler Madsen

Værker til salg af Ejler Madsen

Maleri mv. (1)Skulptur mv. (25)Bøger mv. (1)Andet (1)

Solgte værker af Ejler Madsen

Solgte (17)

Artikler i nyhedsarkiv

Nyt kunstprojekt i Nordsjælland
26. marts 2022
Sommerudstilling
28. juni 2021
Helle Scheffmann fernisering
29. juli 2019
Nye skulpturer i Egeskov Skulpturpark
07. juli 2019
Egeskov åbner op for ny sæson
17. april 2019
Skulpturfestival / søndag d. 19. november
01. november 2017
Galleri5000 - flytter til København
08. februar 2017
Sommerudstilling 2016 PÅSKEÅBENT Særudstilling i Filosoffen Ouverture 2014 Sensommerudstilling Jubilæumsudstilling Åbent hus Finissage Sommerudstilling 2012 Den Gyldne i SAK, Svendborg Sommerudstilling 2011 Ny udstilling / fernisering Ny udstilling: 'Bordets Glæder' Den Gyldne Søndagsåbent på Filosofgangen Ejler Madsen - ny kunstner i Galleriet Det skriver Kunstavisen...... Nyere dansk portrætkunst - særudstilling maj/juni

Kontakt

Peter Thomsen
Galleri5000
Filosofgangen 3,1
5000 Odense C
Mobil: 2423 7357
Mail: info@galleri5000.dk

Åbent efter aftale.

Netop nu

Der er nu 2685 kunstværker til salg her på hjemmesiden:

Maleri mv. 757
Grafik, tegning mv. 1044
Fotografi mv. 399
Skulptur mv. 410
Bøger mv. 49
Andet 26

Seneste nyheder

Nyt om den danske kunstner/skulptør Bjørn Okholm Skaarup Seneste nyt

Nye værker til salg

Nyeste kunstværker her på hjemmesiden - klik på billederne for yderligere information.

Jørgen Geisted
-


Sys Svinding
Bogfragment II

Sys Svinding
Bogfragment I

Steffan Herrik
Fødende Gumozo

Steffan Herrik
Kratlusker Gumozo

Peter Thomsen
Galleri5000 | Filosofgangen 3,1 | 5000 Odense C
Mobil: 2423 7357
Galleri5000
Filosofgangen 3,1 | 5000 Odense C
Mobil: 2423 7357
Mail: info@galleri5000.dk