Menu

Nyheder Værker til salg Udstillinger Nyhedsmail Links Bag facaden Forlag5000







Poul Janus Ipsen

Ole Lejbach

Birgitte Lykke Madsen:
Danske Billeder

John Olsen

CaféBiografens Kunstsalon


Det skriver Kunstavisen......

Saft- og kraftfuld forskellighed

'Dansk portrætkunst pt.' er en glædelig oplevelse

af Preben Winther, Kunstavisen

Den der går og tror, at dansk portrætkunst enten er noget der hænger på Frederiksborg Slot eller henslæber en pauver tilværelse i form af halvlokale kunstneres mere eller mindre uspændende borgmestermalerier på landets rådhuse, må tro om igen! Portrættet som genre har aldrig været livstruende sygt, selvom det i perioder har været lidt outdated, men i disse år er der vel nærmest tale om en revival, båret frem af en mængde spændende og kompetente kunstnere, der hver på deres måde har formået at blæse ny livsånde ind i patienten.

Magtmænd, finurlighed, ydmyghed

Galleri5000 tager med sin nye udstilling pulsen, og den banker sundt og heftigt, om end noget ujævnt. Peter Ravn slår fødderne væk under beskueren med sit farvevoldsomme maleri 'Thomas B.', der balancerer hårfint mellem realisme, forherligelse og le-klovn-græd-hjerte. Hovedmændene bag patentbureauet Plougmann & Vingtoft er skildret hver for sig af Mads Rye, med behørig skelen til det traditionelle magtmandeportræt, men for Ole Plougmanns vedkommende ikke uden finurlighed. Søren Hagen har malet en vellignende Jørgen Boberg som en sympatisk, ikke længere helt ung mand - men han mangler et drys af den dæmoni, som kunstneren og mennesket Boberg besidder. Dette kan ikke siges om Bobergs eget 'Advokaten' - en kvinde i karrieretilsnit, henslængt i en lænestol, parat til hug! Hans Christian Rylander er Rylander, om end ekstra kulørt og med rigeligt mange fluer og detaljer. Berit Heggenhouggen-Jensens Biskop Kjeld Holm udstråler varme, ydmyghed og empati. Frithioff Johansens selvportræt fra 1992 er mageløst i farvebehandling, udstråling og kraft. Med lind hånd er strøet Ejler Madsens bronzebuster af Shakespeare, Einstein og Dylan, samt et par af Mette Agerbæks gipsbuster af drenge. Dem må man elske!

Jacob Rantzaus spanske senbarok

Nogle af de billeder, man tager med sig hjem i erindringen, var man måske helst foruden. Og dog?

Jacob Rantzaus malerier af den brystkræftopererede ældre kvinde og den ammende unge mor (med titlen 'Nyværdi') er lige dele menneskeligt hudløse, kunstnerisk mageløse og håndværksmæssigt fantastiske. Menneskelige skæbner i dagens Danmark udsat for spansk senbarok. Per Pardorfs portræt af Peter L. Madsen, ophængt ved siden af samme billedes skitse, demonstrerer hvordan beskuerens forventninger til det ypperste kun modsvares af den uretfærdig, som den bevidste kunstner indlægger i det færdige værk. Pænheden skal forskertses, overfladen skal sønderrives blidt, fernissen skal betrædes med sømbeslåede støvler, før det fuldendt skønne kommer i hus!

I øvrigt er der værker af Peter Carlsen, Anne Gyrite Schütt, Bo Thobo-Carlsen, Morten Jakobsen, Alexander Thieme, Niels Winkel, Bo Bonfils og Poul Janus Ipsen. 'Dansk portrætkunst pt.' er et must.

Galleri5000, Filosofgangen 3,1., Odense C. Frem til den 12. juni.



Nyhedsarkiv

Kontakt

Peter Thomsen
Galleri5000
Filosofgangen 3,1
5000 Odense C
Mobil: 2423 7357
Mail: info@galleri5000.dk

Åbent efter aftale.

Netop nu

Der er nu 2582 kunstværker til salg her på hjemmesiden:

Maleri mv. 674
Grafik, tegning mv. 1077
Fotografi mv. 396
Skulptur mv. 361
Bøger mv. 46
Andet 28

Seneste nyheder

Nye malerier af Poul Janus Ipsen
Invitation til fernisering
Ole Lejbach / 2021-malerier

Nye værker til salg

Nyeste kunstværker her på hjemmesiden - klik på billederne for yderligere information.

Jørgen Geisted
Kaktusblomsten


Kirsten Klein
Vintermåne


Torben Bohse
Torben Bohse

Ole Lejbach
Malerier 2021

Steffan Herrik
Midnatslusker

Peter Thomsen
Galleri5000 | Filosofgangen 3,1 | 5000 Odense C
Mobil: 2423 7357
Galleri5000
Filosofgangen 3,1 | 5000 Odense C
Mobil: 2423 7357
Mail: info@galleri5000.dk