Tour de Pietrasanta
Udskriv denne side


I begyndelsen af oktober gik turen igen til Pietrasanta.

Nye malerier af Jørgen Boberg skulle besigtiges og et større udstillingsforløb på dansk grund skulle planlægges. Udstillingen har fået titlen: ' Liderlige kirsebær - og sådan noget' og vil blive præsenteret i foråret 2008 i henholdvis Galleri Andersen Art, Espergærde, Brænderigaarden i Horsens samt her i Galleriet. Vi glæder os til en fin og eksklusiv udstilling med Jørgen Bobergs farverige og fantasifulde malerier.

Overalt i Pietrasanta høres den særlige lyd fra ivrige borehamrer. Der er fuld gang i værkstæderne, hvor billedhuggere fra alverdens lande udfolder deres kunstneriske arbejde. Blandt dem den fantastiske ægyptiske billedhugger Amen Agop, som har valgt at arbejde med basalt og granit, hvoraf han gennem hårdt arbejde fremtryller værker i spændingsfeltet mellem asymetri og den absolutte balance. (Håber at kunne vise eksempler på hans skulpturkunst senere på året).Vi besøgte også den polskfødte og fynsk uddannede billedhugger Andrzej Lemiszewski på hans værksted lidt udenfor byen. Det førte bl.a. til hjemtagelse af en snart færdiggjort marmorskulptur. Den vil snarest indgå i Galleriets samling af mindre skulpturer (Se nederst på denne side).

Det blev også til et møde med Christian Lemmerz, der på Andrzej's værksted udhugger fødder i marmor a la Michelangelo. Desuden besøgte vi bronzestøberiet, hvor en Jens-Flemming Sørensen-skulptur venter på at blive sendt til Odense for at indgå i en større udsmykningsopgave.Ved kig ind i de mange værksteder støder man igen og igen på Bottero-skulpturer i alle afskygninger, størrelser og materialer. Det meste af sommeren opholder den columbianske kunstner sig i Pietrasanta hvorfra hans værker spredes til gallerier over hele verden. Festligt og meget dyrt.

I Pietrasanta faldt vi også over en gammel og undseelig bygning, som udgør reminiscensen af et nu udflyttet marmorværksted til udkanten af byen. På loftet gemmes gipsmodeller af mange års produktioner - række op og række ned - side om side og ofte i groteske sammenstillinger, som f.eks. Jesus der velsigner Saddam Hussein.Værker til salg af Andrzej Lemiszewski
+ Skulptur mv. (Antal: 5)
Solgte værker af Andrzej Lemiszewski
+ Solgte (Antal: 1)

Artikler i nyhedsarkiv
+Skulpturfestival / søndag d. 19. november
01. november 2017
+Indretning og udsmykning af firmadomicil i Odense
+Tour de PietrasantaNyhedsarkivKontakt
Peter Thomsen
Galleri5000
Filosofgangen 3,1
5000 Odense C
Tlf.: 6612 7172
Mobil: 2423 7357
Mail: info@galleri5000.dk

Åbent efter aftale.

Netop nu
Der er nu 2464 kunstværker til salg her på hjemmesiden:

Maleri mv. 652
Grafik, tegning mv. 1014
Fotografi mv. 376
Skulptur mv. 344
Bøger mv. 44
Andet 34

Seneste nyheder
+Godt Nytår
+Jan Caroc
+Åse Nordanger
Nye værker til salg
Nyeste kunstværker af Andrzej Lemiszewski her på hjemmesiden - klik på billederne for yderligere information.

Andrzej Lemiszewski
Uden titel

Andrzej Lemiszewski
Uden titel

Andrzej Lemiszewski
Uden titel

Andrzej Lemiszewski
Egitto my love

Andrzej Lemiszewski
La Gabietta