Menu

Nyheder Værker til salg Udstillinger Nyhedsmail Links Bag facaden Forlag5000


Forårsudstilling 2023

Hans Christian Rylander in memoriam

Store skulpturer

Små skulpturer

Café Biografens Kunstsalon


Tour de PietrasantaI begyndelsen af oktober gik turen igen til Pietrasanta.

Nye malerier af Jørgen Boberg skulle besigtiges og et større udstillingsforløb på dansk grund skulle planlægges. Udstillingen har fået titlen: ' Liderlige kirsebær - og sådan noget' og vil blive præsenteret i foråret 2008 i henholdvis Galleri Andersen Art, Espergærde, Brænderigaarden i Horsens samt her i Galleriet. Vi glæder os til en fin og eksklusiv udstilling med Jørgen Bobergs farverige og fantasifulde malerier.

Overalt i Pietrasanta høres den særlige lyd fra ivrige borehamrer. Der er fuld gang i værkstæderne, hvor billedhuggere fra alverdens lande udfolder deres kunstneriske arbejde. Blandt dem den fantastiske ægyptiske billedhugger Amen Agop, som har valgt at arbejde med basalt og granit, hvoraf han gennem hårdt arbejde fremtryller værker i spændingsfeltet mellem asymetri og den absolutte balance. (Håber at kunne vise eksempler på hans skulpturkunst senere på året).Vi besøgte også den polskfødte og fynsk uddannede billedhugger Andrzej Lemiszewski på hans værksted lidt udenfor byen. Det førte bl.a. til hjemtagelse af en snart færdiggjort marmorskulptur. Den vil snarest indgå i Galleriets samling af mindre skulpturer (Se nederst på denne side).

Det blev også til et møde med Christian Lemmerz, der på Andrzej's værksted udhugger fødder i marmor a la Michelangelo. Desuden besøgte vi bronzestøberiet, hvor en Jens-Flemming Sørensen-skulptur venter på at blive sendt til Odense for at indgå i en større udsmykningsopgave.Ved kig ind i de mange værksteder støder man igen og igen på Bottero-skulpturer i alle afskygninger, størrelser og materialer. Det meste af sommeren opholder den columbianske kunstner sig i Pietrasanta hvorfra hans værker spredes til gallerier over hele verden. Festligt og meget dyrt.

I Pietrasanta faldt vi også over en gammel og undseelig bygning, som udgør reminiscensen af et nu udflyttet marmorværksted til udkanten af byen. På loftet gemmes gipsmodeller af mange års produktioner - række op og række ned - side om side og ofte i groteske sammenstillinger, som f.eks. Jesus der velsigner Saddam Hussein.Værker til salg af Andrzej Lemiszewski

Skulptur mv. (5)

Solgte værker af Andrzej Lemiszewski

Solgte (1)

Artikler i nyhedsarkiv

Skulpturfestival / søndag d. 19. november
01. november 2017
Indretning og udsmykning af firmadomicil i Odense Tour de Pietrasanta

Kontakt

Peter Thomsen
Galleri5000
Filosofgangen 3,1
5000 Odense C
Mobil: 2423 7357
Mail: info@galleri5000.dk

Åbent efter aftale.

Netop nu

Der er nu 2685 kunstværker til salg her på hjemmesiden:

Maleri mv. 757
Grafik, tegning mv. 1044
Fotografi mv. 399
Skulptur mv. 410
Bøger mv. 49
Andet 26

Seneste nyheder

Nyt om den danske kunstner/skulptør Bjørn Okholm Skaarup Seneste nyt

Nye værker til salg

Nyeste kunstværker her på hjemmesiden - klik på billederne for yderligere information.

Jørgen Geisted
-


Sys Svinding
Bogfragment II

Sys Svinding
Bogfragment I

Steffan Herrik
Fødende Gumozo

Steffan Herrik
Kratlusker Gumozo

Peter Thomsen
Galleri5000 | Filosofgangen 3,1 | 5000 Odense C
Mobil: 2423 7357
Galleri5000
Filosofgangen 3,1 | 5000 Odense C
Mobil: 2423 7357
Mail: info@galleri5000.dk